24 січня 2025 року, 16:47 "Агро Перспектива" (Київ) -- У 2024 році імпорт свинячого сала, свинячого жиру та жирів птиці в Україну зменшився до 14,717 тисяч тонн, а загальна вартість склала 18,339 мільйона доларів США, згідно з даними Державної митної служби.
За 12 місяців 2023 Україна завезла 24,5 тис тонн сала на 28,4 млн USD.
Загалом за 2022 рік Україна завезла 31,3 тис тонн сала на 36,2 млн USD.
Згідно з інформацією, наданою "Агро Перспектива", у 2021 році Україна імпортувала 34,765 тисяч тонн сала, витративши на це 28,2 мільйона доларів США.
Імпорт сала, свинячого жиру та жиру птиці в 2020 року скоротився до 35643 тонн на 26188 тис. USD.
У 2019 році Україна здійснила імпорт 46504 тонни свинячого сала, витративши на це 31 мільйон 820 тисяч доларів США.
Ви знаєте, що таке генеральське сало? Це натуральне сало з двома прошарками м'яса. За однією з версій цю назву йому дали через те, що смужки м'яса нагадують генеральські лампаси. Щоб досягти такого ефекту потрібен спеціальний режим годування, при якому відгодівлю чергуєть з голодуванням.
Сало -- один з найулюбленіших продуктів українців. Згадки про споживання сала є в "Руській правді" та інших уставних грамотах часів Київської Русі. За однією із версій, русичі прийняли християнство тому, що юдейська віра забороняє їсти свинину, а магометанська -- ще й пити вино, а князь Володимир не був готовий до таких гастрономічних жертв.
Одними з перших, хто почав споживати сало, стали італійці. Три тисячі років тому вони годували своїх рабів лардо — стравою, що складається зі свинячого жиру, солі та спецій, яка була доступною та поживною. З часом добре просолене сало стало улюбленим делікатесом і серед аристократії.
#Україна #Юдаїзм #Християнство #Рабство. #Українці #Київська Русь #Італія #Долар США #Віра #Жир. #М'ясо #Імпорт #Вино #Володимир Великий #Кнопка #Сало (їжа) #тонна #Руська правда #Свинина #Сіль #Спайс