Щорічно євреї відзначають Хануку, свято, яке символізує тріумф світла над темрявою. Історія цього свята розповідає про те, як одна маленька порція олії змогла горіти в храмі протягом цілих семи днів. Через це в рамках святкування зазвичай готують безліч страв, обсмажених в олії.
Однією з традиційних страв на це свято є суфганійот. Це традиційні пончики - обов'язковий атрибут ханукального столу. Як приготувати цю страву, в Instagram розповіла шеф-кухарка Катерина Пескова.
1. У блендері об'єднуємо всі складові.
2. Залишаємо тісто підходити, доки воно не збільшиться вдвічі.
3. З тіста ліпимо кульки вагою 50 г і розміщуємо їх на квадратних шматках пергаментного паперу.
4. Чекаємо, поки вони знову піднімуться вгору.
5. Нагріваємо олію в каструлі до температури 160-170°.
6. Обсмажуємо пончики з усіх боків до отримання апетитної золотистої скоринки.
7. Заповнюємо суфганійот ванільним кремом на основі заварного тіста та солодкою карамеллю.
На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших рецептів десертів:
#Юдаїзм #Ханука #Олія #Пончики. #Пергамент #Медичний рецепт #Страва (їжа) #Каструля для бульйону #Тісто #Масло вершкове #Карамель #Заварний крем #Інгредієнт