
Досліджуйте, які нововведення чекають на мандрівників.
Турецький уряд реалізує ініціативи, спрямовані на скорочення кількості харчових відходів у закладах харчування, таких як готелі та ресторани.
Цю інформацію повідомляє Полеміка, посилаючись на Sabah.
Незабаром у парламент буде внесено законопроєкт, що регулює нові правила для систем "шведський стіл" та "серпме" (сніданки з маленьких тарілок). Окрім того, планується обговорення можливості переходу від популярної системи "все включено" в турецьких готелях до формату "а-ля карт", що дозволить гостям замовляти лише ті страви, які вони насправді мають намір спожити.
Згідно з інформацією, наданою Фондом з боротьби з марнотратством (TİSVA), щорічно в Туреччині втрачається приблизно 23 мільйони тонн продуктів харчування, а 35% овочів і фруктів не доходять до кінцевих споживачів. Ці дані свідчать про нагальну потребу в державних ініціативах, спрямованих на зменшення харчових відходів.
Особливу увагу турецькі влади приділятимуть хлібу. Щорічно в країні викидається близько 4,38 мільярдів буханок хліба. У зв'язку з цим влада має намір заборонити викидання харчових відходів на вулиці, щоб захистити безпритульних тварин і запобігти забрудненню міських територій. Залишки їжі пропонується централізовано передавати в притулки для тварин.
Крім того, ресторанам буде рекомендовано не змушувати клієнтів замовляти страви строго на кожну людину. Наприклад, група з трьох осіб зможе замовити сніданок лише на двох, щоб уникнути надмірних відходів їжі.
Також цікаво буде дізнатись, які єврейські страви можуть сподобатися українцям, названі найкращі рецепти.
#Євреї #Парламент #Туреччина #Українці #готель #Швеція #Ресторан #Хліб #Їжа #Турист #Овочевий #Медичний рецепт #Тарілка (посуд) #тонна #Сніданок