
Форшмак – це не просто закуска, а справжня кулінарна традиція Одеси, що передається з покоління в покоління і займає важливе місце в місцевій гастрономії.
Хоча ця їжа має єврейське походження, саме на узбережжі Чорного моря вона отримала унікальний характер і смакові властивості. Інформує ТСН, а також повідомляють Контракти.UA.
Відомий гастроном Савва Лібкін розкрив секрет приготування автентичного одеського форшмаку, який вражає своєю ніжністю, гармонійним поєднанням оселедця з яблуком та неповторним "одеським шармом".
Форшмак має свої корені в німецькому терміні Vorspeise, що означає "закуска". У східноєвропейській кулінарії ця страва трансформувалася в паштет із оселедця, з додаванням цибулі та яблук. В Одесі форшмак отримав особливий спосіб подачі – його намазують на чорний хліб, що є чудовим доповненням до охолодженої горілки або келиха сухого білого вина.
#Євреї #Одеса #Німці #Хліб #Allium #Приготування їжі #Клупе. #Закуска #Apple #Вино #Чорне море #Кнопка #Медичний рецепт #Страва (їжа) #Горілка. #Паштет